Berit Myrvold │Geir Olsen

Billedkunstneren Berit Myrvold og kunsthåndverkeren Geir Olsen presenterer nye arbeider i Kunstbutikken under jubileumsuken til Union Scene 22.- 27.september 2015!

 

Punktutstilling: Berit Myrvold_Vinduskarm I

Berit Myrvold. Vinduskarm I. Akryl på lerret. 80 x 80cm.

Billedkunstneren Berit Myrvold presenterer et utvalg med nye malerier i Kunstbutikken. Myrvolds arbeider handler om landskap. De senere årene har hun oppholdt seg på Holmsbu, i Drammensmarka, i hagen sin, eller i Rogaland, Suldal; Steder som har sterkt påvirkningskraft på kunstnerens motivvalg.

Berit Myrvold om sine arbeider:

«Jeg arbeider blant annet med akryl på lerret og vært opptatt av å utvikle et maleri som kan vise energien og bevegeligheten i naturen. Slik er naturen et perfekt motiv fordi den nettopp har iboende i seg denne skjønnheten og idyllen som ikke er livet. Når jeg slik arbeider mot et ukjent resultat, er utfordringen hele tiden å holde bildet åpent slik at det uforutsette kan få plass og kunstens magiske aspekt komme til uttrykk. Jeg vil et direkte språk. I denne prosessen er det viktig å ha en avstand til arbeidet og bruke de maleriske virkemidler og teknikker som et bærende element til møter som kan styrke hverandre gjensidig i bildet.»

Berit Myrvold bor og jobber i Berger. Hun har sin utdanning fra Academie Royale des beaux arts Liege i Belgia, Statens Kunst- og Håndverkskole og Oslo Tegne- og Malerskole. Myrvold er medlem i Landslaget Norske Malere, Tegnerforbundet, Buskerud Bildende Kunstnere og Norske Billedkunstnere. Hun har bak seg en rekke utstillinger som ved Tegnerforbundet, Oslo, Unge Kunstnernes Samfund, Oslo, Galleri Fauconnier, Liege i Belgia, Novemberutstillingen, Drammen, og Kunst rett Vest.

Berit Myrvolds hjemmeside: www.beritmyrvold.no

***

GeirOlsen01 osv

Geir Olsen. Melkeglass

Kunsthåndverkeren Geir Olsen stiller ut et utvalg av nye glassarbeider under jubileumsuka. Han blåser og former blant annet vinglass, boller, fat og melkeglass i de livligste farger. Kunstneren understreker betydningen av fargen, formen og det harmoniske uttrykket i arbeidene sine.

 

Geir Olsen er medlem i Norske Kunsthåndverkere og Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge avdeling Buskerud. Han har arbeidet med glass siden 1976. Da begynte han på Hadeland Glassverk hvor han tok fagbrev i 1988. Olsen var også assistent hos glasskunstneren Michel Bouchard i Frankrike 1988-1989. I dag eier og driver Geir Olsen «Kongsfoss Glass» som er en del av Kongsfoss Kunstnersenter og ligger på Åmot i Modum kommune i Buskerud. Han har deltatt på mange utstillinger med sine glassarbeider som Kunst rett Vest, Åsgårdstrand Galleri, Nøstetangen Glassmuseum, Galleri Gulden og Sarpsborg Kunstforening.

Hjemmeside til Kongsfoss glass: www.kongsfossglass.no

 

 

Personvern og cookies