Aron Irving Li

Aron Irving Li  | Rytmiske gjentagelser

20.11.- 20.12.2019

Aron Irving Li studerer ulike prosesser i naturens mangfold og ønsker å belyse det vakre og det skjøre ved naturen. Han skaper abstraherte vekststrukturer gjennom å sette sammen ulike deler; fra den helt enkle bladformen til mer komplekse konstruksjoner. Ved å utforske møtet mellom natur og det menneskeskapte, mellom det strukturerte og det tilfeldige, ønsker Li å reflektere over vår innvirkning på natur og miljø.

Utstillingen på Buskerud Kunstsenter vil bevege seg mellom detaljerte metallobjekter, fotografier og installasjon, der fotografi og installasjon utgjør nye elementer i kunstnerskapet til Li.

Li tar i bruk ulike teknikker som håndsaging, smiing, korpusarbeid og trådkonstruksjoner i arbeidet med metallobjektene, men spesielt påfallende er bruken av vannskjæring i flere av de større arbeidene. Ofte blir objektene også patinert gjennom kjemiske prosesser hvor Li lar metallets eget fargespekter tre frem. I denne utstillingen gir også bruken av akryl-lakk en ytterligere dimensjon til fargene.

Samtidig som arbeidene i utstillingen utgjør nøye planlagte og symmetriske former, er det spor av bearbeidelse som avslører håndverkets kvaliteter. Li lar seg inspirere av tilfeldigheter som dukker opp underveis, men liker samtidig å kontrollere og presisere den endelige formen. Den organiske oppbyggingen i metall går fra lukkede strukturer til mer sporadiske vekstformasjoner.

I utstillingen viser Li også en serie fotografier av forskjellige vekster. Bildene gjengir detaljerte formstudier av knopper, blomster og frøkapsler. Han har ofte brukt fotografi som arbeidsverktøy og inspirasjonskilde i kunstneriske prosesser, men dette er første gang han lar fotografi bli en del av en utstilling.

Interaksjonen med publikum er også et nytt element i denne utstillingen. I verket Poaceae påvirker menneskets berøring og bevegelser i luften hvordan arbeidet oppfører seg i rommet. Installasjonen er bygget opp av tynne metallstenger med smidde blad på toppen. De mange metallstråene er plassert ut i rommet slik at en må bevege seg mellom dem for å oppleve hele utstillingen. Stråene vil bøye seg under minste berøring og bevege seg likt et gresstrå i vinden.

Aron Irving Li (f. 1989) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har blant annet stilt ut ved Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, Akershus Kunstsenter og Kunstnerforbundet. Arbeidene hans er kjøpt inn av institusjoner som Nasjonalmuseet, KODE og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Utstillingen er støttet av Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

Personvern og cookies