Anne Pfeffer Gjengedal

Kunsthåndverkeren Anne Pfeffer Gjengedal presenterer arbeider i kunstbutikken i tidsrommet 19.august til 21.september

Anne Pfeffer Gjengedal henter inspirasjonen for sine arbeider i naturen. Hun velger materialer og teknikk med ønske om å oppnå elastisitet og skjørhet som hun ser i byggematerialer i naturen. Pfeffer Gjengedal arbeider i all hovedsak i metall og ønsker at det uttrykker noe mykt, organisk og bevegelig samtidig med et ønske om å uttrykke styrke i materialet som man for eksempel observerer i spindelvev.

Anne Pfeffer Gjengedal om sine arbeider:

«Det er ikke til å begripe at biens hjerne kan kartlegge dens flyrute slik at den kan fly nøyaktig den samme veien tilbake til der den kom fra. Hvordan kan fugler bygge forskjellige typer reir, edderkoppen spinne et nett, vepsen lage et bol, et frø bli til en plante og hvordan kan et tre som har vært brent eller dypfryst begynne å spire igjen? Jeg undrer meg over alt det gåtefulle i naturen.

For å fatte det jeg betrakter skaper jeg arbeider som blir min tolkning og tilnærming av hva jeg ser. Det blir mine former, mitt uttrykk for å visualisere min undring og som skjerper mine observasjoner og min respekt for det som omgir meg.»

Anne Pfeffer Gjengedal er medlem i NK og har bak seg en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger. Hun har mottatt diverse kunstpriser og stipender, og hennes arbeider ble innkjøpt til offentlige utsmykninger, og fra private og offentlige samlinger.

 

Se også Anne Pfeffer Gjengedals hjemmeside: www.annepg.com

Punktutstilling: Anne Pfeffer Gjengedal "Drones"

Anne Pfeffer Gjengedal «Drones»; 4 objekter i heklet metall, found objects i resirkulert insektkasse, 40x50x6cm.

Personvern og cookies