Om Buskerud Kunstsenter

Om Buskerud Kunstsenter

Hvem er vi?

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for Buskerud fylke. Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen «Kunstsentrene i Norge» som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan. Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976 . I 2017 er 140 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Buskerud Kunstsenter. Senteret har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Virksomheten består av å presentere og formidle samtidige uttrykk innen billedkunst og kunsthåndverk gjennom 8 årlige utstillinger i galleriet, samt ulike interne og eksterne prosjekter.
Buskerud Kunstsenter utnevner kunstkonsulenter til private og offentlige byggeprosjekter.
Senteret har videreformidling av kunst i egen kunstbutikk. I kunstbutikken finnes rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk i alle prisklasser.

Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområde. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Den kulturelle skolesekken/ Pilotgalleriet. Opptil 5 produksjoner turnerer i Buskerud fylke årlig.

Administrasjonen består av tre ansatte, fordelt på 2,8 årsverk. Våre oppgaver spenner over et vidt spekter av formidling og konsulenttjenester.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet ved Union Scene, Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Hvordan komme seg hit fra Oslo?
Direkttog fra Oslo S til Drammen tar 33 minutter. Ta linje R10 i retning Skien, L12 i retning Kongsberg eller L13 i retning Drammen. Togene går hver kvarter tur/retur fra Oslo S til Drammen. Bussterminalen i Drammen ligger 2 minutter gange fra togstasjonen.

Åpningstider?
I utstillingsperioder:
Tirsdag – fredag: kl.11.00 – 15.00
Lørdag- søndag: kl. 12.00 – 16.00

Utenfor utstillingsperioder:
Tirsdag – fredag: kl.11.00 – 15.00.

Forside: Bilde Buskerud Kunstsenter

Følg oss gjerne på sosiale medier:

Facebook, Instagram & Twitter!

Personvern og cookies