Cathrine Finsrud Stustad

2.400,00 kr

Kategori:

Beskrivelse

Cathrine Finsrud Stustad (født 1977) bor og jobber i Drammen. Hennes virke spenner seg fra grafikk og bokkunst til maleri og installasjon. Hun forklarer selv at hun jobber ut fra en modernistisk stram estetikk hvor den romantiske undertonen avslører en nær dialog med materialet. I kunstbutikken har vi arbeider fra to av Stustads serier: “Ta et kart” og “Museumshagens avtrykk”.

 

Om “Ta et kart”:

““Ta et kart” er et stedsspesifikt verk gjort på Berger i Svelvik høsten 2017. I galleriet på fossekleiva satt jeg opp en kikkert så publikum kunne få et glimt av hva de kunne vente seg på toppen av klatrebakken. De fikk også et kart som viste nøyaktig vei opp til ‘Glanærn’. Ca 1,5 kilometer å rusle opp til toppen for å se trykkene som solet seg i glansen av den enestående utsikten.
Om trykkene: Monotypier på 50 x 50 cm, bestående av flere lag med tradisjonelle trykkemetoder; lino, tresnitt og kobbertrykk. De er trykka med soyabasert trykkesverte på deilig tykt bøttepapir og alle er behandlet med sprit og nøytralisert etter at naturen fikk sette sine spor.”

Om “Museumshagens avtrykk”:

“Jeg har jobbet tett på naturen i mange år og i forlengelsen av dette samarbeidet med naturen lar jeg den nå spille hovedrollen også i motivene mine. Arbeidet viser Drammen museums biotop gjennom 4 årstider. Jeg har brukt blader og planter fra museumshaven, plukket etter hvert som de har sprunget ut og falt ned. Noen av de har jeg gravd frem fra under snø. Museumshavens avtrykk er en kunstnerisk dokumentasjon av områdets planter og trær, gjort med botaniske kontakttrykk på papir. Det er en spennende gammel trykkemetode som tradisjonelt har vært brukt til å dekorere tekstil og det siste året har jeg forsket på å bruke metoden til grafiske arbeider på papir. Farger og avtrykk på papiret er 100% avgjort av planter, koketid og tilsetninger i vannet og hvis du er nysgjerrig kan du finne notater på trykkene, eller spør meg gjerne om teknikken.”

 

Personvern og cookies